måndag 5 augusti 2013

Kulturarv och kunskap...


På semestern stötte vi på den fina gården i Myckelgensjö, Ångermanland. Gården är väl värd ett besök eller till och med en omväg om man är intresserad av vårt kulturarv. Åren med Odensvi har fått mig att titta på ett annat sätt än tidigare, titta bakom, kika in i och framför allt stanna upp och förundras. Vilken förmåga det funnits att göra vardagen funktionell och vacker och dessutom ofta med väldigt små medel. Vi kikade in i skåpet och hittade tunnbrödnaggar som i alla falla fick mitt hjärta att klappa snabbare, så fina.


På vinden hängde två vackra renfällar som måste ha varit en otrolig lyx när de gjordes, vilket hantverk och vilken dekorationsglädje. När jag ser dem går genast funderingarna kring vem det var som beställde och använde de här fällarna? Jag gillar kombination av skinn, ylletyg och filtdekorationer och återigen fascineras jag av säkerheten då det gäller färgkombinationer.


Nu blir det hundpromenad i augustivärmen...

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Dit har jag aldrig varit men ska lägga det på minnet, jag sparar gärna på sådana ställen att besöka någon gång. Bara skåpet verkar vara intressant.

Cia