lördag 28 december 2013

Ett litet tag till...De lediga dagarna brer ut sig som ett pärlband och nu har vi kommit in i en annan rytm. På morgonen är det tyst i huset länge, länge trots barn och hundar sedan möts vi till en härlig frukost tillsammans. Efter frukost blir det olika hundpromenader beroende av hundarnas ålder och storlek. Vi håller kvar julen lite till, njuter av julgodis och gran men sakta känner vi att nyåret smyger sig närmre.


Den första granen i Odensvi har fått en sparsmakad pyntning med några gamla julsaker från olika loppisar, jag har hittat ett par fina träprydnader och Nils Holgersson är en favorit. Äntligen hittade jag också gammalt glitter, tungt och metalliskt inte som det som säljs idag som bara känns blankt och plastigt.

Levande ljus har vi alltid haft i våra granar trots både småbarn och hundar men när granen tänds stillnar alla. För mig är julen en tid då vi brukat sjunga tillsammans i familjen det har hängt med sedan barnen var små. Vi är alla bra på att komma ihåg texter så en hel del julsånger blir det. Nu har vi fått en ny uppmärksam lyssnare i lilla Elias som verkar uppskatta våra lite otränande stämmor.

Ha en riktigt skön  kväll...

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Ni har fina jultraditioner och sånger ger en fin gemenskap. Det lär inte dröja länge förrän lilla Elias är med i sången.
Det gamla glittret är guld värt och levande ljus gör det hela så mycket mer högtidligt.

Trevlig helg!
Cia