fredag 21 mars 2014

Staket som grånar...


Odensvi behöver ett staket och nu har vi funderat fram och tillbaka många gånger sedan i höstas. En gärdesgård skulle vara naturligt men det passar inte in i den övriga miljön kring huset. Så tänkte vi ett klassiskt spjälstaket...Men nu har vi löst det det kommer att bli ett kastanjestaket från Hunden och Herden. Jag gillar den lite anspråkslösa stilen och hoppas att det kommer att gråna vackert genom väder och vind. Livslängen är 15-20 år och det låter som ett tillräckligt långt tidsperspektiv.


Dom har också en grind som jag gillar med det lite skeva och råa utseendet som som jag ofta faller för. Så kastanjestaket får det bli.... Ser redan framför mig hur rosorna kommer att sticka ut mellan spjälorna, det är nog dagens sol som sätter igång trädgårdslusten.

Ha en skön kväll...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hos oss föreslår alla gärdesgård men jag tycker att de tar så mycket uppmärksamhet ( och jag har svårt för de snea linjerna). Men jag önskar ett staket och fortsätter att fundera. Kastajstaketen är fina. Mitt problem är att inga andra hus i byn har staket. Jag har hittat ga foton på museet på djurstaket från byn men nu har vi inga djur och det var lite väl luftigt. Svårt. Kanske blir det kastanj här med fast det är många meter. Stella

Annelie sa...

Det blir fint. Jag har själv sneglat på dessa portabla staket i några år men inte kommit mig för. Hos oss skulle de passa bra och samtidigt fungera som stängsel mellan fårhage och gårdstun, följer ert staketprojekt... Ha en trevlig söndag/Annelie

MrsUniversum sa...

Kastanjestaketen är mycket fina och blir bara bättre med tiden.
Idag har vi gjort en egen grind med kastanjespjälor men med mindre grov ram och snedsträva. Det är en fröjd med den här inhägnaden av perennträdgården på tomten.