söndag 9 mars 2014

Vår i luften...


Fantastiskt våren är här, idag värmde solen och vinterkläderna kändes alldeles för varma och igår hörde vi lärkan  för första gången i år ett säkert tecken på att våren är på gång.

I fredags tankade jag energi på Ulriksdals Slottsträdgård tillsammans med Elsa och Elias. Elsa och jag kom därifrån med varsitt stort paket med spritsiga vårblommor. Ljust ljust blå hyacinter med härlig doft, ranunklar och en vacker liten vår klocka. Nu när det är lugnare tempo på byggandet har det blivit tid att ta tag i vinterhemmet. Nu få alla barn anses utflyttade och det är dags att göra en remake, bort med alla små rum och in med mer ljus och rymd. Men nu har i konstaterat att det är betydligt enklare att vara byggnadsvårdare än att renovera en modern bostad. Kul...javisst men inte alls lika inspirerande.


Nu ser vi fram emot en solig vecka...

3 kommentarer:

G:a Affären sa...

Kan inte tänka mig ett bättre ställe att hämta vårinspiration! Blandningen ranunkel och hyacint är oslagbar för ögat och säkert även för näsan.
Boken om Wij trädgård har jag inte sett men trädgården har jag besökt. Tack för boktipset!

Önskar dig fina vårdagar!
Cia

Tante Mali sa...

Hi Dear,
your are right, spring is in the air! Its also wonderful warm in Austria.
Have sunny days
Elisabeth

Odensvi gård sa...

Våren är lite lurig men när den är på gång så är känslan helt påtaglig. Igårkväll kändes det som det första vårregnet...det är något med doften.

Boken om Wij är både vacker och " nyttig". Beundrar Lars Krantz för de spår han lämnar, först Rosendal och nu Wij.