torsdag 21 augusti 2014

Den magiska linoljesåpan...

 
Linoljesåpa igen! Ja, den behöver lyftas fram. Vårt nya köksgolv i Odensvi har fått vara med om mycket i sommar, massor av hundtassar och hunddräggel från familjens fyra hundar, lilla Elisas ätande, blåbär, vinfläckar med mera. Tyckte golvet så ganska eländigt ut men fram med kallt vatten, skurborsten och linoljesåpa och allt går bort, helt fantastiskt! Totalt kanske vi har skurat golvet närmare tio gånger nu och det börjar ge resultat. Att skura och lyssna på sommar i P1 har inte varit så tokigt.
Golvet har börjat gråna och ytan är mjuk och sidenlen och nu går det faktiskt att med bara en våt trasa torka bort även fläckar som skulle varit knepiga på andra golv. Nu behöver vi ta tag i de gamla golven också och gå över dem en gång med såpa och skurborste efter sommaren framför allt är det golvet i anderstugan med sina fläckar som vi hoppas ska ge med sig till sist.
Min höst kommer annars att ha mycket fokus på Café Länsmangården där invigningen nu närmar sig, även caféet kommer att få ett vackert grånat linoljesåpat golv så småningom. Så såpa och skurborste kommer att användas flitigt under hösten.
Kolla gärna Café Länsmansgården på https://www.facebook.com/cafelansmansgarden
Ha en bra dag...

3 kommentarer:

Elina sa...

Fantastisk gamla dörren. Och vackra golvplankor, vad är trä? Gran?

Odensvi gård sa...

Ja, den dörren är fin och rejäl och ger en hel del karaktär till huset. Golvet är nytt av kilsågade och handhyvlade från Åttersta såg.

G:a Affären sa...

Det var så länge sedan jag kikade in här och jag har många vackra inlägg framför mig att läsa. Lycka!
Här såpskuras golven också men golven på nedre botten är hårt slitna sedan det var affär, därför funderar jag på att måla dem. Men ingen städning går upp mot doften av nyskurade golv!
Magisk är också tallrikshyllan, dörren och den lilla stolen.

Cia