söndag 4 januari 2015

Vatten igen...

Så här kan man också tillbringa ledig tid. Nu är det åter vatten i kranen och Anders har lyckats lösa ännu ett byggproblem. Nu är kopparrören utbytta mot plast och en elvärmare installerad för att inte nya isproppar ska uppstå. Skönt med kallvatten igen i köket även om det funkat riktigt bra att hämta i badrummet också.
Hittade denna fina gamla köksbild från 1908.  Hon ser stolt och lite sammanbiten ut och när man tittar på köket och hennes förkläde förstår man att det verkligen inte var lättarbetat i de omoderna köken. Ibland drömmer vi oss tillbaka för att hitta en känsla och närvaro i vardagen samtidigt som det är lätt att glömma tidigare generationers slit.

Imorgon ska vi fira vattnet med en god måltid lagad ur min nya favorit kokbok av Tareq Taylor, en riktig höjdare. Basen imorgondagens recept blir gamla hederliga gula ärtor, vi hörs

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Sista bilden är ju för härlig!
När det är strömavbrott blir jag utan vatten och så lycklig jag blir när det åter fungerar. Ibland är det nyttigt att bli påmind om hur sårbara vi egentligen är.

Den kokboken måste jag kika i, passar bra nu med annat än julmat.

/Cia