lördag 24 januari 2015

Käck och Heby...


Under de senaste två åren har det blivit en del köp på tradera bland annat vår fina trearmade järnljusstake för 150 kr. Vi använder den i stort sett året runt både till vardag och fest. Funktionell, vacker med fina detaljer. Jag tycker om järnets svärta och rena känsla och jag tycker att det svarta står sig så bra mot ljusen. Egentligen gillar de matta svarta ljusstakarna bäst och är inte så förtjust i det alltför blanka.

Gillar detaljerna den vridna foten, löven på manschetterna och de små detaljerna på foten. Ett lyckat köp med andra ord. Januari dagarna rullar annars på med det vanliga konsultjobbet parallellt med uppbyggnaden av caféet inte utan att längtan till Odensvi finns där, tystnaden, rummen, värmen från kakelugn och vedspis. Tankar på trädgårdsplanering börjar också dyka upp nu när ljuset återvänt. I år ska dammen på plats men då gäller det att ta ställning till duk eller kar....

Ha en skön kväll...

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Det var en fin ljusstake och vilket bra pris det blev också! Ljusstakar med löv gillar jag också. Tänk att smide är så vackert, som på bilden tillsammans med trä ger det en genuin känsla. Alla element finns där med trä, järn, eld och vatten.
/Cia