fredag 30 januari 2015

Inspirerad av Linné...


Ni följt vår resa vet att Flora rummet på Linnés Hammarby fick mig att smälta för länge sedan. Bilderna, färgerna i rummet och den lite bedagade känslan det är sånt som får mitt hjärta att klappa lite extra. Under renoveringen av Odensvi fanns hela tiden det här rummet i mina tankar men det intressanta var att Odensvi  ville något annat. Istället för skira floratapeter så blev det schabloner och stänkmålning och ett mer kraftfullt tilltal och huset trivs verkligen med det.


Så går tiden, men nu sitter den där Floratapeten fast i ett annat hus. Tänder ljusen på morgonen och njuter av min kopp te och tittar på det vackra trycket. Nu ser jag fram emot att plocka blommor med barnbarnet och gå in och leta på tapeten och se om vi kan hitta de blommor vi plockat. Det är inte gamla planscher, det är nytt men vackert, i bland slår tankar rot och förverkligas på ett annat sätt än det man tänkt. 


Nu ser vi fram emot en skön helg

6 kommentarer:

Gårdsjenta sa...

mange nydelige blomster :) Håper helga blir flott :)

Maria Javabönan sa...

Hejsan!

Har nyss hittat den blogg och läser mig bakåt då jag tycker den är intressant. :)

Ser en sån stor koppling till Dalarna men får inte riktigt ihop det med Odensvi. Heter er gård samma som samhället Odensvi?

Eller har jag fått allt om bakfoten?

Trevlig helg!

Kram,
Maria/Javabönan

Odensvi gård sa...

Hej Odensvi finns nu i dalarna men är flyttat från Viby i Närke och är troligtvis en bergsmansgård. Än så länge vet vi väldigt lite om huset så den spännande forskningen återstår.

Katrin sa...

Hej! Jag är som journalist intresserad av att komma i kontakt med er angående er hus. Har ni någon mejladress jag kan nå er på?

Odensvi gård sa...

pia@strategihuset.se

G:a Affären sa...

Kul med förfrågan här ovan!

Så vackert och stämningsfullt det blev med floratapen, och jag förstår att Hammarby gav dig både energi och inspiration!

Ja, jag försöker skrapa bort det översta lagret av färgen på mitt skåp. Sedan återstår det att smutsa ner de nya trädelarna innan det ska målas, så att det blir någorlunda samma färg. Det ger mig energi att du engagerar dig i det och kommer med råd!
Önskar dig en fin söndag!
Cia