torsdag 31 december 2015

Gott Nytt År från Odensvi...


En stilla stund i köket, ute blåser det snålt men inne värmer vi oss med glögg i finkopparna och brasa i vedspisen. Snart startar mer intensiva förberedelser inför nyårsfirandet. Att laga mat från grunden tillsammans i familjen är något vi uppskattar. Så ikväll blir det en härlig nyårsbuffé för alla smaker. Nyårsafton har under många år varit en tämligen stillsamman dag i vår familj ingen av oss verkar uppskatta de stora nyårsfesterna utan för oss har nyår blivit något vi firar tillsammans i familjen.


I år är familjen dessutom utökad med lilla Ines och Nora och Elisas som snart är 3 år njuter av den lilla snö som finns precis som familjen fyra hundar.

Att hösten varit blöt och blåsig har visat sig på det stora huset på tomten där några takpannor flyttat på sig vilket givit vattnet fritt tillträde. Inte så kul så detta är något vi måste ta hand om efter helgerna. Anders har lagt takpannorna på plats med det kommer inte att räcka med det tyvärr. Att ha hus är en ständig resa med nya överraskningar, vilket innebär att när något är färdigt så dyker något nytt upp. Tyvärr kommer vi  att behöva ta bort  en del av de vackra tapeterna i ett av rummen. Mer information följer men nu tar vi helg igen.


Gott  Nytt  år från Odensvi

1 kommentar:

G:a Affären sa...

Låter som ett lugnt och stillsamt nyårsfirande, precis som det firades här. Även min dotter och hennes man var nöjda med att vara hemma. Men, vi har för första gången ingen hund i familjen! Det känns oerhört tomt, så pass tomt att vi lånar grannars hundar när vi går på promenader.
Roligt för er med nya familjemedlemmar som gör er sällskap i Odensvi!

Tack för dina uppskattade kommentarer när min blogg mer eller mindre vilade.

Åhh, jag känner igen det där med överraskningar, inte alltid uppskattat. Och vatten har en förmåga att tränga igenom allt och kunna ställa till det. Synd på tapeten...
Jag hade tänkt ha takpannor på huset men visste att det blir för högt om något händer, fy för höjder!

Nu ska jag kika bakåt i tiden vad som hänt på Odensvi!

Ha det så gott inne i värmen och gott nytt år!
/Cia