torsdag 4 augusti 2016

Att renovera med små medel...

För drygt ett år sedan köpte vår dotter Ellika den här gården. Så här i efterhand när jag tittar på bilderna så funderar jag över vad det är som gör att vi inte ser hur det ser ut utan hur det kan bli. Det har varit ett genomgående tema de senaste åren för oss. Gården är en gammal bondgård med ladugård och en fantastisk loge. Tyvärr är huset tämligen sönder byggt och en del ingrepp har gjorts i den ursprungliga konstruktionen som kanske inte är helt lyckade.
Efter ett års renovering är det mesta gjort invändigt, ny el, nya rör, ny ackumulatortank. Nytt badrum och tapetsering och målning. Den här gången jobbar vi med små medel eftersom vår dotter Ellika är ny etablerad som klövverkare och pengarna ska räcka till mycket.
Senaste projektet vart att tapetsera ett av gästrummen på övervåningen med en ärvd retrotapet från min syster och hennes man. Det mesta arbetet har vi dock ägnat fasaden, rivit panel och isolerat eftersom huset var totalt utan isolering. Att så småningom återställa huset genom att skala av panoramafönster och en del annat är ett spännande framtidsprojekt. Men så här långt hann vi tillsammans under sommaren.
Nu väntar andra halvan av huset och en del av uthusen på att tas om hand sedan får vi se vad nästa steg blir. Det roliga är också att nu finns det djur på gården igen och hagarna är åter betade vilket känns fantastiskt. Så mycket har verkligen hänt på ett år...

Bra  investerade semesterdagar....

Inga kommentarer: