torsdag 10 maj 2012

Grinden......

Jag har mer och mer förstått att Odensvi är resultatet av många års sökande. Redan 2005 samlade vi på idéer till en trädgård utan att ännu ha huset. Där Odensvi står idag är huset del av ett huskomplex där huvudfastigheten är från 1880-90 talet med en trädgård vars grundform kom till under 20 - 30-talet. Som alltid finns årsringar förutom en häck omges hela den stora trädgården av ett ganska lågt och modernt staket. Inte alls snyggt men funktionellt, alltså fult. Runt Odensvi vill vi fortsätta och bygga på känslan att huset alltid stått där det nu står så trädgården och inramningen ska också bära spår av tiden.
Det här staket och den här grinden med sin smarta stänganordning har funnits i mitt bakhuvud i många år. Nu kanske den kan hitta hem! En liknande inramning skulle passa så fint i sluttningen nedanför Odensvi där hallonen, odlingarna och dammen ska vara.
I eftermiddag lämnar vi kollektivhuset för några dagar i Wien och en annan form av inspiration. Lite inspiration för er som drömmer om trädgårdar precis som jag  Hannus blogg som inspirerar med många härliga bilder och detaljer http://hannu-s.blogspot.se.

Bara en vacker detalj för att det inspirerar

Ha en skön helg

Inga kommentarer: