torsdag 17 maj 2012

Värmande....

Idag värmde solen ända fram till eftermiddagen och huset kändes ljust och inbjudande det lite råkalla och fuktiga var som försvunnet. Nu värmer solen Odensvi några månader framåt och vi kan plocka undan elementen.
Vi bestämde oss snabbt för att vi inte ville ha fula fasta radiatorer och ett tjock isolering var uteslutet. Nu har vi vindpapp direkt på stockarna på utsidan och sedan kilsågad panel på det, i golv och tak har vi cellulosaisolering och på insidan är det extra lindrevat och lager med antingen papp och tapet eller spont av olika slag. Det vi nu saknar är alla lösa innanfönster sedan kan vi hålla varmt.
Våra värmekällor är vedspisen och kakelugnen på bottenvåningen och sedan våra fina järnkaminer i sovrummen uppe. Med dessa värmekällor plus några lösa element räknar vi med att klara oss. Med lösa element kan vi åtminstone halva året njuta av ett hus utan modern uppvärmning. Takhöjden på bottenvåningen är lite drygt 2 m så här har vi märkt att det snabbt blir varmt. Det riktiga testet kommer i höst nu när vattnet är installerat, då behöver huset hålla värmen.
Oljefyllt element från Jula

Järnspisen som värmde så skönt hela vintern

Nu blir det hockeykväll....

Inga kommentarer: