onsdag 13 mars 2013

Ottossons linoljefärg igen....


Ja, nu byter vi från grönt till gult så får vi se om det stämmer bättre. Vi kände oss aldrig riktigt hemma med den gröna färgen som vi prövade på kökslådorna. Så dök tanken upp att knyta ihop inredningen i köket med den fina skänken från Lima. Det är aldrig lätt med färger få se om den här stämmer eller om vi behöver gå på den för att få mer liv och lite patina. 
Denna bild har varit en inspirattionskälla och här är ju inte dörrarna gula så vi får se......Färgen på väggen påminner dessutom mycket om den vi har... Men vi börjar väl med de olika färglagren.Dörrarna som Anders byggt är vi i alla fall väldigt nöjda med och i kombination med de gamla lådorna tror jag att det kan bli riktigt bra. Nu ska skåpen både inredas och målas invändigt så det blir en del tid med penseln i hand. Funderar en hel del över vilka beslag vi ska ha till lådorna behövs inget eftersom de är byggda med drag men däremot till skåpen, vi får kolla i våra gömmor har en del elknoppar i porslin, jättefina gamla trådrullar kanske kan det bli något av det, vi får se.
Efter snöfallet igår skiner solen och våren kämpar på...

3 kommentarer:

Designe sa...

ÅH spännande! Ser fram emot resultatet och att höra hur det blev med den gula färgen! Jag funderar på att köpa en varmgrå från ottosons och måla en säng med! :)

Annelie sa...

Blir säkert snyggt, fast jag gillar den gråa också. Jag ska beställa från Ottossons nu när vi målar om fasaden, har kört med Gysinges linoljefärg men tycker det är ganska bökigt när man måste blanda kulören själv till stora ytor. Känns bra att kunna beställa enligt NCS-skalan.

Odensvi gård sa...

Ja, visst är det knepigt att bestämma sig ibland. Gillar båda färgerna fast de är helt olika i sitt uttryck men vi får se hur de står sig i förhållande till helheten i köket.
Lär återkomma...