fredag 29 mars 2013

Städskåpet...Lite farstubilder, nu är städskåpet på plats. Det finns inte så mycket förvaringsplatser i Odensvi så vi försöker hitta lösningar vartefter utan att göra för mycket åverkan på känslan av avskalad och opåverkad miljö. Städskåpet saknar bara ett trävred som måste täljas till, kanske framför en brasa så här i påsktider vi får se.


Farstun är klar sånär som på lite målning och att vi måste täta ytterdörren inför nästa vinter. I år har ett ylledraperi fått mota värsta kylan men lite mer tätning kring dörren skulle inte skada. Att tassa genom den kylig farstun till badrummet på kvällen får mig att minnas min mormor och morfars toalett i  arbetarnas flerfamiljhus, Tyskland i Karlholmsbruk. Mormor och morfar hade ett rum och kök , en klädkammare som jag fick sova i och en liten toalett i hallen. Toaletter var en nymodighet i denna arbetarbostad. Toalettrummet var iskallt, toaletten högspoladande och så luktade det alltid av tjärtvål för det skulle morfar ha. Starka minnen som sitter kvar.
ha en skön långfredag.....

4 kommentarer:

Gårdsjenta sa...

Så koselig skap :) Det er lite oppbevaringsplass i enkelte rom i huset her også, men det kommer seg :)Legger meg til som følger, blir spennende å se mer videre :) God påske :)

Odensvi gård sa...

Välkommen! Ska genast undersöka din blogg.

G:a Affären sa...

Ylledraperi känner jag igen, det har jag alltid under vintern. Ytterdörren är så sliten eller rättare sagt tröskeln så den behöver höjas, hela vintern tänkte jag sy dragkorvar men det blev inte av.
Städskåpet ser ut att alltid ha stått där i hörnet, fint med stänkmålningen!

Kram
Cia

Sara sa...

Det blir verkligen fint hemma hos er. Genuint så det förslår :-)!
/Sara