söndag 31 mars 2013

Första påsken i köket...Färgen på plats på köksluckorna efter en del  letande. Till sist blev det gulockra som vi haft hela tiden men så är det med byggande att det traditionella ofta passar bäst. Det är som om de ursprungliga färgerna alltid matchar varandra på ett naturligt sätt. Efter att först ha målat luckorna i en ljusare gul färg blev vi nöjda när vi strök dem en sista gång inte riktigt täckande, så nu fick vi de skiftningar vi vill ha och inte en alltför nymålad känsla. Naturligtvis är inte  heller detta riktigt klart lite mer fixande och detaljer återstår. Som ni vet valde vi en begagnad diskbänk av bra kvalitet istället för porslinsho. Vi är lite för rädda om våra fina glas och vår fina keramik för att vilja satsa på porslin istället gläder vi oss åt kraftig plåt med patina.Köket har vi använt sedan i somras fast det då och då återgår till lite byggarbetsplats men nu blev det i alla fall påskfirande i köket med brasa i vedspisen, ägg, god sill, Janssons frestelse, hemgjorda köttbullar, prinskorv från Percys, nybakat bröd och en god semifreddo till efterrätt.


Ut i vårsolen.......

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så snyggt det blir och jag blir glad över att "slippa" se dessa porslinshoar som ju (mig veterligen) aldrig funnits i svenska allmogehem. Grattis till ett helmysigt kök!
Skorpan

G:a Affären sa...

Jaa jag är beredd att hålla med Skorpan, jag har själv en porslinho men ser hur rätt det ser ut med en i plåt. Det var nog den tyngsta installationen jag gjort i det här huset, den väger "ton".
Vilken känsla att få fira Påsken i köket! Det blev så bra med gulockra på luckorna, något jag aldrig skulle gissat till den väggen. Men som du skriver; det traditionella passar på ett naturligt sätt!

Önskar dig fina dagar i Odensvi!

Kram
Cia