fredag 28 juni 2013

Arbete pågår...

Hösten 2011...

Jag vill bara vara ute! Efter en dags regn i början av veckan är önskan att få vara ute i sommaren stark och för en gångs skull lockar det inte att gå in och måla. Det har blivit en hel del husfix med inredning till köksskåpen, lister och åter lister, garderobsmålning och lite annat men mest har det varit trädgård.
Hösten 2011 såg inte gården så rolig ut mest jordhögar och gräs men sakta växer en trädgård fram kring Odensvi. Efter ett antal odlingslotter och trädgårdar känns det som om det finns en tydlig linje nu när vi anlägger en trädgård kring Odensvi. Trädgården ska smälta samman med den gamla trädgård som redan finns kring det andra huset men också bära med sig en del minnen från Odensvis gamla plats och de vackra gårdstunen i Norge.

Ingen trädgård utan grönsaksland. I år fick det bli pallkragar för att vi skulle hinna med att få ner sådden och sedan blev det lite utökat med med plats för lite potatis, bönor, lök, ärtor och persilja. Jag gillar placeringen av kökslandet mellan inramande hallonhäckar. På ena sidan härliga gammeldags röda hallon med mycket smak och på andra sidan gula hallon, vackra att servera och de väcker alltid glada tillrop.Ringblommorna och ärtorna ser frodiga ut och kryddorna trivs mot den varma sluttningen. Imorgon fortsätter arbetet med att få bort gräset vid pion och rosenrabatten och kanske blir det några tag med dammen också.

Ha en skön kväll...

2 kommentarer:

G:a Affären sa...

En köksträdgård nära till hands är så härligt och här är lösningen densamma med pallkragar.
Det kanske är bra också att få bo in sig och tänka efter hur trädgården ska se ut. Första åren är det så fullt upp med annat.
Har Odensvi fraktats från Norge? Då är det lika bra att jag fortsätter med ännu en frånga; är det falu ljus på panelen?

Önskar dig en fin helg!
Cia

Odensvi gård sa...

Att känna in huset och "suga" lite på alla trädgårdstankar är inte fel. Men jag började nog fundera på trädgård redan när vi såg Odensvi på sin ursprungliga plats i en vacker ekhage med smörbollar. Nu blommar smörbollarna vid Odensvi igen men ekar kan vi inte erbjuda. Nej Odensvi kommer inte från Norge utan från Östansjö i Närke, däremot har Norge en särskild plats i minst hjärta. Ja Odensvi är målat med faluljus och lyser fantastiskt i kvällssolen.