måndag 1 juli 2013

Nästa renoveringsprojekt...??

Vi tog vårt pick och pack och tog med hunden på frukost uppe i Böle, ett gammalt boställe och fäbodställe med fantastisk utsikt.  Vackra hagar med hingstbete och en del kvigor som enträget betar för att hålla de gamla hagarna öppna. På hemvägen tog vi en omväg upp till ett av husen. Gräset är klippt och någon försöker hålla förfallet stången men sakta visar sig renoveringsbehoven.
Gården ligger högt och har fortfarande vacker utsikt över Dalarnas skogsklädda berg och Siljan i fjärran, trots att mycket av hagmarkerna sakta växer igen. Fina gråa uthus och en liten vacker kringbygd gård.


Vad ska vi hitta på nu när Odensvi snart är färdig renoverat? Tänk att få ta hand om det här fina stället, uthusen ropar på hjälp medan boningshuset fortfarande ser rätt välmående ut.
Nu ska jag drömma husdrömmar...

4 kommentarer:

G:a Affären sa...

Det påminner mig om fädbodvallen jag har i Härjedalens skogar. Den står där och väntar på någon som tar hand om stället. Jag lånar ut den men måste bestämma mig för att sälja den, det är för mycket jobb att ha två ställen att sköta.
Jag älskar dessa grånade byggnader och gamla fönster. Och tänk att jag var med när det fanns kor, getter och andra djur där, nu känns det som evigheter sedan. Det går det bilväg ända fram, då fick vi gå i en timma från vägen.
Så vackert och högt Böle ligger och bra att hagarna betas av!

Kramar
Cia

Suzzi sa...

Hej hej, det där är ju våran fäbod! :)
Tänk vad man kan hitta på internet.
Kul att se.
/Suzanne

Suzanne Eriksson sa...

Hej hej! Nu ser inte fäboden så ledsen ut längre. Har tagit över den efter min pappa så nu målas och fixas det för fullt här. :-)
/Suzanne

Suzanne Eriksson sa...

Hej hej. Nu har fäboden börjat ett nytt liv med ny färg och annat fix sen jag och min byggnadsvårdsintresserade karl tog över efter min pappa.
/Suzanne