tisdag 29 januari 2013

Anderstugans förvandling..Ännu är inte anderstugan klar det återstår några takbårder att klippa till och måla och naturligtvis fattas den en och annan list. Men listerna får vänta till vägarna känns mer farbara. I vår blir det ett till besök på Åttersta såg, vår bästa listlevrantör. Javisst ja, bröstningen ska slutmålas men det får vänta tills vi kan ställa dörrarna på vidgavel mot solen. Ibland har det varit rysligt kallt, ibland har regnet smattrat på taket men många dagar har vi tagit en paus i solen på den provisoriska 
 Ett besök bland alla fantastiska och färsprakande hälsingegårdar väckte lusten till att få in mer färg i Anderstugan och ny skapar den röda bården precis det avslut på rummet som vi ville.
Mollgan tycker äntligen att byggandet kommit in i bra "hundfas" mjuka sängar finns tillgängliga och han slipper stå bland plank och bråte och undra var han ska ta vägen. Det känns gott för en snart tolvårig portugis.

Det fina gamla skåpet från Lövstabruk väntar fortfarande på att hitta sin plats. Jag älskar färgen och kanske är det därför anderstugan plötsligt går lite mer i engelskt rött.
Njut av kvällen....

2 kommentarer:

Designe sa...

Ojojoj så vackert! Härligt att vovsingen fått sig en sovplats på nåt mjukt och skönt ställe oxå! :)
kram

Odensvi gård sa...

Vovsingen är nöjd men ännu anar han inte att det är en tillfällig lösning. Anderstugan ska användas till nys framför kakelugnen, umgänge och annat trevligt.