söndag 7 juli 2013

Kimrök och många pinnar...


Usch, vad svårt det är att vara inne när solen skiner och luften är varm. Det har blivit mycket målande sista veckan. Kimrök och Titanvitt blev blandningen till trappräcket för nu kändes det som det var tillräckligt men grått i övre hallen. Funderar på om det är skillnad på olika kimrökspigment nu fick vi ta det som fanns att köpa på plats men undrar om olika märken skiljer sig åt? Till sist är nu räcket målat två gånger, alla pinnar, alla sidor och skrymslen och vrår. Arbetet underlättades väsenligt av Sommar i P1. Arkivet är en dröm för en byggnadsvårdare med massor med spännande och olyssnade program att välja blnad.  Jag har hunnit lyssna på Timbuktu, Pia Sundghage, Morgan Alling, Göran Gudmundsson och Kristian Gidlund. En salig blanding av tankar, vemod, härliga berättare och vackert språk.


På bilderna ser räcket mycket blåare ut än det är i dagsljus då får det en lite skiftande blåsvart känsla som vi gillar. Vi får se om sista strykningen blir ytterligare lite dovare.


Idag är det söndag....

2 kommentarer:

G:a Affären sa...

Vackert blir det, och jag gillar enkelheten i räcket. Och visst är det så att färgen skiftar i olika ljus. Jag tycker också att målandet underlättas av bra radioprogram. Däremot att stå ute och rödfärga då är den bästa underhållningen naturens olika ljud.

Önskar dig en fin söndag!
Kramar
Cia

Odensvi gård sa...

Ja, jag håller med dig att ute räcker det med naturen. Det är spännande att vara länge på samma stället vilket händer när man målar. Helt plötsligt hör man saker man annars bara går förbi...
Ha en skön sommarsöndag.