onsdag 10 juli 2013

En resa mot Gysinge..

Idag var det en gråmulen förmiddag och vad passar bättre än en utflykt till Gysinge en resa genom ett gammalt kulturlandskap med många vackra hus efter vägen. Inköpen blev ganska sparsamma den här gången, vi behövde hästskosöm, kimrök och mer linoljesåpa eftersom nivån i vår dunk snabbt har sjunkit. En burk matt linoljefärg fick också hänga med hem, så nu tror vi att vi klarar det mesta av arbetet vi har som mål att bli klara med på Odensvi i sommar.

Det är alltid härligt att gå om kring i Gysinge och kika in i olika bodar och det var kul att se de nytryckta tapeterna "live". De hade kanske kunnat vara ett alternativ om vi inte hunnit så långt i vår renovering.


Vi har varit på Gysinge många gånger och den här gången kunde vi känna att vi har lärt oss en del och att Gysinge blir någonting annat nu när vi har Odensvi. Förr när vi var där väckte mycket av det som fanns ett starkt ha begär men nu kan vi konstatera att vi har genomfört mycket av det vi önskat. Nästgårds är alltid spännande med sina inredda rum och pedagogiska renoveringsetapper de vävspända väggar målade med limfärg kan fortfarande väcka en längtan.
Nu lockar en kopp kaffe och deckare en stund...

1 kommentar:

Sabina sa...

Åh! Så bra aII bo nära Gysinge! (saknar en boksIav på lapIopen, gissa vilken!) Vi bara måsIe väl Ia oss en Iur Iill Sverige och Gysinge någon gång! En liIen semesIerIrip!