måndag 15 april 2013

Färgsättning...


Åhh, idag kom äntligen våren och solen värmde sådär skönt som bara vårsol kan. Trädgårdslusten har kommit tillbaka bort med pinnar, kvistar, gamla löv och trasiga krukor. Idag kändes det helt rätt att sätta ut påskliljorna. De har fått stå inomhus och vänta några dagar medan snön äntligen gav vika. Nu lyser de upp hela infarten bland alla grå och bruna färger som fortfarande dominerar. Många av inläggen under vintern har faktiskt handlat om färg. Färgsättning har upptagit mycket av vår tid under byggandet, vi har funderat, prövat och vridit och vänt på mycket Det är som om huset bara vill ha vissa färger. En del färger tycker vi att vi valt med omsorg men nej, väl på plats så passar dom helt enkelt inte. Jag vet inte ens om vi hade en idé om att Odensvi skulle bli så fyllt av färg och mönster som det blivit. När vi började bygga längtade nog i alla fall jag efter det mer rena och avskalade men det har huset satt stopp för. Morristapeten till hör det mer moderna i huset men blommorna, färgern och lekfullheten gör mig glad.

 
 Imorgon bär det av norrut för lite arbete....

3 kommentarer:

Asta sa...

Hej visst är det både roligt att svårt att välja färg. Även här har det kommit ut blommor nu, fast i form av penséer. Våren kom i alla fall även om man nästan tvekade :)

G:a Affären sa...

Vacker tapet som säkert förgyller någon vägg. Ja, det gäller att vara lyhörd för vad som passar in i huset.

Ha en bra vecka!
Kramar
Cia

Odensvi gård sa...

Att välja färg är verkligen en spännande resa och efter allt byggande börjar vi ana var det är vi landar. Morristapeten är ju egentligen lite för modern men på övervåningen har vi tillåtit oss att leka....