lördag 27 april 2013

Första frukosten i köket....


Första frukosten i köket, efter 5 år så är vi nu så här långt komna i vårt renoverande eller kanske snarare byggande. Det känns väldigt speciellt  att en lite galen idé och en dröm gott i uppfyllelse. Det här känns som första riktiga vårhelgen för byggsäsongen 2013 solen värmer och vi kan arbeta med öppen ytterdörr. Listan på det som ska genomföras byggåret 2013 är betydligt kortare än föregående år och de riktigt stora jobbens tid är över. Vi ska göra trappräcke inne och trappa ute. Alla fönster behöver gås över och för att få rätt hakar. Bröstning och fönster i anderstugan ska få sin slutstryckning bara vi kan öppna fönstren mot sommaren. Innanfönstren ska målas så att de är fina till hösten. Kaminerna i sovrummen ska installeras och godkännas och sedan är det allt småfixande och kanske, kanske kommer jag att börja hinna anlägga bäcken. 

Påskens kvistar har fått små löv sedan sist så de får stå kvar och sprida känslan av vår  i farstun och lusten att sitta på trappan i solen är alldeles påtaglig men först ska här slipas garderober och småfixas med köksinredningen.

Ha en fortsatt skön kväll...

3 kommentarer:

G:a Affären sa...

I ett gammalt hus finns det alltid något att göra, skönt ändå att de stora jobben ligger bakom er. Finliret brukar vara roligare och det är det som syns.

Önskar dig en fin söndag!
Cia

Anonym sa...

Så inbjudande det ser ut och vilket vackert bord! Det blir bara vackrare och vackrare,ser fram emot bilder på "bäckjobbet":)
Skorpan

Designe sa...

Åh så härligt! Måste varit njutbart! Ser att frukosten är lika färggrann som ert kök! Härligt!
Kram :)