onsdag 1 maj 2013

Våren är festernas tid....

I vår familj är våren festernas tid och med vårt barnbarn Elias läggs ännu en födelsedag till raden av firande. Den här helgen hinner vi med två födelsedagar så lite trädgårdsjobb där emellan är inte så dumt.

 
Två av vårens tårtor först en grymt god choklad cheeskake och under Ellikas överdådiga choklad hallontårta med fyllning av sockerrörda hallon och chokladtopping.Receptet kommer från Slottsträdgården Ulriksdal ett av mina absoluta favoritställen antingen för en gudomlig vegetarisk buffé eller en fika med något gott till. Imorgon laddar jag för en ny tårta till nästa familjemedlem.
 
 
Choklad och zucchinitårta med hallon
5 stora ägg
4 1/2 dl strösocker
200 g zucchini
140 g smält mörk choklad
100 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
1 1/2 tsk bikarbonat 
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Vispa ägg och socker fluffigt. Riv zucchinin grovt. smält smör och choklad. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten, rör ner chokal, smör och zucchini. Häll ner i en smord och bröad form och grädda i 150 grader i cirka 60 min. Ta ut kakan och låt den kallna helt. Dela i två delar mosa hallonen lätt bred på ena dela lägg på den andra.
 
Fyllning 700 g hallon
 
Topping
75 g smör
150 g mörk choklad
300 g philadelphiaost
400 g florsocker
många hallon
vitchoklad
myntablad
smält smör och choklad blanda i philadelphiaosten och vispa ner florsocker så att det blir en kräm. Bred toppingen på tårtan garnera med med färska hallon, mynta och vit choklad njut gärna med lite vanlijglass till.

 
Ha en skön 1 maj....


Inga kommentarer: